Portalul judetului Salaj
Sectiuni
Catalog firme Hoteluri & Pensiuni Restaurante Imobiliare Auto Diverse Contact
Autentificare
· Parola uitata?
· Inregistrare
Reclama
Cine este Mos Nicolae?
Adaugat pe 5 decembrie 2006.

Navigare:
· Inapoi la lista de articole
· Inapoi la pagina principala

 

 

    Sfantul Nicolas, probabil cel care a stat si la originea aparitiei lui Mos Craciun, s-a nascut in secolul al 3-lea in Patara, un sat care se afla pe teritoriul Turciei de azi.

      Provenind dintr-o familie instarita, Nicholas a fost educat intr-un spirit profund crestin. Dupa ce parintii sai au murit in timpul unei epidemii, Nicholas a continuat sa traiasca pentru a-i ingriji pe cei necajiti, fiind cunoscut pentru darurile si donatiile pe care le-a facut. Devenit Episcop de Myra, Nicholas si-a dedicat viata copiilor, sarmanilor, fiind de asemenea un protector al marinarilor si al vaselor ce plecau in larg.
      In timpul imparatului roman Diocletian, care a persecutat cu perseverenta crestinismul, episcopul Nicholas a fost trimis in exil si inchis. Inchisorile erau atat de pline cu episcopi, preoti si diaconi incat nu mai era loc pentru adevaratii criminali, asasini si hoti.
      Episcopul Nicholas a murit la 6 decembrie, in Myra, si a fost inmormantat in catedrala sa. Aniversarea mortii sale a devenit o sarbatoare. Sarbatoarea de Sf. Nicolae.
  
 

Ti-ai pregatit pantofii pentru Mos Nicolae?

      Iarna de iarna, pe 6 decembrie, copiii isi pregatesc pantofiorii sau sosetutele, curate si aranjate, pentru trecerea lui Mos Nicolae. Si in functie de cat de cuminti au fost in timpul anului, primesc un cadou....
      Aceasta este traditia de Mos Nicolae, respectata de toate popoarele crestine, insa de unde vine ea si cand a aparut?
      Povestea spune ca a fost o data un nobil bland a carui sotie a murit lasandu-l sa aiba grija de cele 3 fiice ale lor. In disperarea sa, nobilul si-a cheltuit toti banii si astfel intreaga familie a fost nevoita sa se mute intr-un casuta dintr-un satuc, unde fetele isi gateau, spalau si coseau singure.
      Cand a venit vremea ca cele 3 fete sa se casatoreasca, tatal lor s-a cufundat intr-o si mai mare suparare, deoarece nu avea ce zestre sa dea viitorilor soti alesi de fiicele lui. Intr-o noapte, dupa ce au spalat rufe toata ziua, deoarece afara era iarna si frig, au atarnat o parte din ele pe semineul din casa. In acea seara Mos Nicolae, cunoscand  situatia disperata a familiei a trecut sa ii viziteze. Observand ca toata lumea doarme, si vazand sosetele atarnate la uscat pe semineu, Mos Nicolae a avut o idee. A bagat mana in buzunar si a scos 3 saculeti cu aur pe care i-a pus in fiecare soseta.  De dimineata fetele au gasit suficient aur pentru ca sa se casatoreasca cu onoare, si apoi au trait fara griji toata viata.
      In ziua de azi, copiii din toata lumea atarna sosete sau isi lasa pantofiorii la vedere pentru a primi cadoul
Mos Nicolae.

 

 

Pentru ca reclama ta sa apara mai jos contacteaza-ne folosind pagina de contact

Magazin Salajean Lenjerie Sexy Anunturi Sibiu Anunturi Baia Mare Agentii Imobiliare Baia Mare
You must set the ad_network_ads_405.txt file to be writable (check file name as well).