Portalul judetului Salaj
Sectiuni
Catalog firme Hoteluri & Pensiuni Restaurante Imobiliare Auto Diverse Contact
Autentificare
· Parola uitata?
· Inregistrare
Reclama
Alegeri parlamentare 2012- candidatii de Salaj
Adaugat pe 10 decembrie 2012.

Navigare:
· Inapoi la lista de articole
· Inapoi la pagina principala

 Candidatii salajeni pentru fotoliile de parlamentari!

Judecatorul Claudia Tomsa, presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie Judeteana Salaj, a stabilit vineri, prin tragere la sorti, ordinea în care vor fi tiparite numele candidatilor pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Tragerea la sorti s-a facut în prezenta reprezentantilor UDMR, USL, ARD si PP-DD si a cuprins trei etape. Dupa parcurgerea celor trei etape, s-a stabilit ca prima pozitie pe buletinele de vot o vor avea candidatii UDMR. Pozitia a doua revine competitorilor de la ARD, iar a treia, celor de la USL. Candidatii PP-DD vor ocupa pozitia a patra pe buletinele de vot, iar cei de la Partidul Popular al Maghiarilor din România, pozitia a cincea.


De la pozitia a sasea pâna la pozitia 23 vom avea pe buletine numele unor candidati ale organizatiilor minoritatilor nationale. Este vorba despre 24 de candidati apartinând unor uniuni si asociatii constituite la nivelul unor minoritati nationale (turci, tatari, lipoveni, armeni, germani, evrei, romi si altele) si care au primit aprobare pentru a aparea pe buletinele de vot din toate colegiile din tara, fiind considerate candidaturi unice.
31 de candidati pentru sase locuri de parlamentar
Cinci formatiuni politice au depus la Biroul Electoral de Circumscriptie Judetean Salaj candidaturi pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Cu exceptia Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, toate celelalte formatiuni au candidati în toate colegiile.

Uniunea Social – Liberala (USL) are în Salaj candidati doar de la PSD si PNL, cel de-al treilea partid din aceasta alianta electorala, Partidul Conservator, neprimind, la negocieri, niciun colegiu. Astfel, la Camera Deputatilor, USL-ul merge în Colegiul 1 Simleu Silvaniei pe mâna liberalului Dorel Oros. În Colegiul 2 Cehu Silvaniei, USL –ul il propune pe Alexandru Serban, de la PSD, iar în Colegiul 3 Jibou, pe actualul detinator al mandatului Iuliu Nosa. Tot pe un deputat în exercitiu mizeaza USL-ul si în Colegiul 4 Zalau, unde va candida liberalul Mirel Talos.

La Senat, USL îl arunca în lupta, în Colegiul 1, pe Calin Bagareanu (PNL), iar în Colegiul 2, pe senatorul în exercitiu Gheorghe Pop (PSD).


Cei de la Alianta România Dreapta (ARD) merg la aceste alegeri cu candidati, cu câteva exceptii, cvasinecunoscuti. Una dintre exceptii este deputatul Lucian Bode, presedintele PDL Salaj, care încearca sa mai obtina un mandat în Colegiul 1. În Colegiul 2, PDL-ul îl promoveaza pe Asztalos Florin (PDL), în Colegiul 3, pe Romeo Benc (PDL), iar în Colegiul 4, pe Claudiu Bîrsan, presedintele organizatiei Zalau a PDL. La Senat, alianta merge în Colegiul 1 cu omul de afaceri simleuan Dumitru Blaga, iar Colegiul 2, cu taranistul Avram Fitiu.

Partidul surprizelor, PP-DD, care si-a format lista de candidati în special din politicieni care n-au fost lasati sa candideze în partidele din care au facut parte pâna acum, îl înscrie în lupta electorala din Colegiul 1 pe Ioan Mocan, pâna nu demult membru PDL. În Colegiul 2, PP-DD îl are pe Marius Sandru, iar în Colegiul 3 pe Dumitru Rus, fost membru în conducerea PNL. În Colegiul 4 va candida din partea PP-DD Onorica Abrudanu, fosta membra a PDL si fost subprefect al Salajului promovata în functie de catre democrat – liberali. La Senat, PP-DD are tot candidati- surpriza, veniti din alte partide: Gavril Biris, în Colegiul 1, venit de la PSD, si Gheorghe Stanciu, În Colegiul 2, venit de la PNTCD.

UDMR-ul si-a completat lista de candidati cu Papp Lajos Levente, în Colegiul 1, Seres Denes, în Colegiul 2, Sarkozi Paul, în Colegiul 3, si cu Irina Kovacs, în Colegiul 4. La Senat, uniunea merge pe mâna fostului prefect Vegh Alexandru – în Colegiul 1 – si pe cea a vicepresedintelui Consiliului Judetean, Csoka Tiberiu, în Colegiul 2.

Singurii cu lista incompleta sunt cei de la Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, care au decis sa nu îsi nominalizeze candidat în Colegiul 3. În Colegiul 1 îl au pe Varga Iuliu, în Colegiul 2, pe Kasza Andras, iar în Colegiul 4, pe Pusok Zoltan. La Senat, PPMP merge cu Bakai Magdolna în Colegiul 1, iar în Colegiul 2, cu Sandor Jozsef.

Pentru ca reclama ta sa apara mai jos contacteaza-ne folosind pagina de contact

Magazin Salajean Lenjerie Sexy Anunturi Sibiu Anunturi Baia Mare Agentii Imobiliare Baia Mare
You must set the ad_network_ads_405.txt file to be writable (check file name as well).