Portalul judetului Salaj
Sectiuni
Catalog firme Hoteluri & Pensiuni Restaurante Imobiliare Auto Diverse Contact
Autentificare
· Parola uitata?
· Inregistrare
Reclama
Rezultatele alegerilor locale 2012 in judetul Salaj
Adaugat pe 13 iunie 2012.

Navigare:
· Inapoi la lista de articole
· Inapoi la pagina principala

 

In Salaj, prezenta la vot a fost de 60,06 la suta.

S-a finalizat centralizarea voturilor, iar USL a obtinut sefia CJ si 18 primarii din cele 61 existente in Salaj, in timp ce zece mandate de primar au fost castigate de candidati PSD, trei de PNL, 14 de UDMR, 12 de PDL, doua de PP-DD, iar alte doua de candidati independenti.

In privinta mandatelor de consilier judetean, USL a obtinut 14 mandate, in UDMR - sapte, PDL - sase, iar PP-DD – trei mandate.

Pentru consilierii judeteni au votat 116.432 de salajeni, din care 7.943 au fost voturi nule, rezultand un procent de 6,49 la suta. Cele mai multe voturi le-a obtinut USL-ul, care a inregistrat 47.568 de voturi (41,60 la suta). Au urmat, in ordinea procentelor obtinute: UDMR - 20,86 la suta (23.852 de voturi); PDL - 19,45 la suta (22.241 de voturi); PP-DD - 7,69 la suta (8.794 de voturi); PNT-CD - 2,64 la suta (3.022 de voturi); PRM - 2,07 la suta (2.376 de voturi); PPMT - 1,77 la suta (2.024 de voturi); UNPR - 1,58 la suta (1.815 voturi); PCM - 1,06 la suta (1.216 voturi); ACDR - 0,66 la suta (761 de voturi); UPSC - 0,36 la suta (420 de voturi) si PV - 0,21 la suta (249 de voturi). In prima etapa, conform numarului de voturi obtinute, s-a stabilit numarul de mandate care revin partidelor care au obtinut suficiente voturi pentru intrarea in Consiliul Judetean. Initial, USL a primit 13 mandate, UDMR a primit sase mandate, PDL - sase mandate si PP-DD - doua mandate. In cea de-a doua etapa s-au luat in calcul numarul de voturi neutilizate si in functie de acestea s-a facut redistribuirea celor trei mandate ramase. Au mai primit cate un loc in Consiliul Judetean USL, UDMR si PP-DD.

Potrivit listelor de candidati, in urma votului, noul Consiliu Judetean va avea urmatoarea componenta:

- de la USL 14 consilieri - Tiberiu Marc, Augustin Pop, Dan Ghiurco, Alexandru Dimitriu, Sergiu Panie, Adrian Berinde, Valeriu Crisan, Claudiu Domuta, Viorel Ratiu, Corin Penciuc, Lorena Filip, Gavril Biris, Mircea Ghete si Cristina Ciobanu;

- de la UDMR sapte consilieri - Csoka Tiberiu, Szilagyi Robert, Szabo Stefan, Dari Toma, Lukacs Iosif, Olah Nicolae si Domokos Francisc;

- de la PDL sase consilieri - Lucian Bode, Dinu Iancu Salajanu, Ioan Abrudan, Septimiu Turcas, Marcel Zaharia si Cristian Crisan,  si

- de la PP-DD  trei consilieri - Alin Demle, Marius Sandru si Otto Haller.

Lista de consilieri judeteni este foarte probabil sa fie diferita la sedinta de constituire, avand in vedere ca unele nume mentionate mai inainte vor renunta sau vor trebui sa aleaga intre aceasta functie si alte pozitii. De la USL, Tiberiu Marc va lasa locul pentru cel de-al 15-lea candidat de pe lista, pentru ca a iesit presedinte. De la PDL, este foarte putin probabil sa credem ca Lucian Bode va ramane consilier judetean si sa renunte la mandatul de parlamentar, in vreme ce Septimiu Turcas va opta pentru ramanerea la Primaria din Simleu, unde a fost ales din nou. În acest caz, locul lor va fi luat de Marius Veresezan si Gheorghe Lup.
La fel, Otto Haller este probabil sa renunte la pozitia de consilier judetean si sa ramana consilier in CL Zalau

Pentru presedentia Consiliului Judetean Salaj clasamentul se prezinta astfel:

Tiberiu Marc - 41,81% (48.573 de voturi obtinute)
Csoka Tiberiu - 20,70% ( 24.053 de voturi )
Dinu Iancu Salajanu - 20,14 % (23.379 de voturi)

Pe locul patru s-a clasat Gabriel Marius Sandru – PP-DD, cu 9.481 de voturi (8,16 %), pe locul cinci Gheorghe Stanciu – PNTCD, cu 3380 de voturi (2,90 %), in timp ce urmatoarele locuri au fost ocupate de Jozsef Sandor – PPMT, cu 2339 de voturi (2,01 %), Viorel Stanca – PRM, cu 2337 de voturi (2,01 %), Liviu Balint -UNPR, cu 1.367 de voturi (1,17 %), Papp Lajos – PCM, cu 947 de voturi (0,81 %) si Ioan Duscas – Forta Civica, cu 297 de voturi (0,25 %).

Componenta Consiliului Local Zalau- numar de consilieri obtinuti:
USL - 12
PDL - 3
UDMR - 3
PP-DD - 3

Potrivit rezultatelor, lista celor 12 consilieri USL este deschisa de Radu Capîlnasiu, proaspat reales în functia de primar al municipiului Zalau, urmat de Eugen Pop, Rodica Pop Seling, Daniela Cota, care cel mai probabil va ocupa si în acest mandat functia de viceprimar al municipiului, Rodica Maria Muresan, Ioan Valentin Hosu, Cristian Rares Muresan, Daniel Rusu, Mariana Dana Crisan, Teodor Balajel, Dragos Raul si Monica Bagarean. Din partea UDMR au fost alesi Lakatos Alexandru, Bogdan Zsolt Miklos si Szabo Attila; PDL- Ioan Abrudan, Claudiu Bîrsan, Gabriel Margin si PP-DD - Haller Otto, Dorina Ardelean, Ilie Lupa.
 

Rezultate Primaria Zalau:
1. Radu Capilnasiu - 58 %
2. Ioan Abrudan - 13,8 %
3. Otto Haller - 11,7 %
4. Lakatos Alexandru - 8,1 %
5. Adrian Buda - 3,1 %
6. Tunyogi Timea Beata - 2 %
7. Fekete Carol - 1,3 %
8. Zamfir Branduse - 1,1 %
9. Ecaterina Handolescu - 0,7 %
10. Szentkiraly-Boda Laszlo - 0,2 %

USL+PSD a castigat primariile din municipiul Zalau si orasul Jibou, plus in comunele Agrij, Balan, Banisor, Benesat, Bobota, Bocsa, Creaca, Cuzaplac, Dragu, Fildu de Jos, Galgau, Garbou, Ileanda, Letca, Marca, Poiana Blenchii, Rus, Sanmihaiu Almasului, Somes Odorhei, Simisna, Zalha, Zimbor, Chiesd, Cristolt, Halmasd, Mirsid, Mesesenii de Jos.

PDL-ul a castigat primaria orasului Simleu Silvaniei si ale comunelor, Babeni, Cizer, Hida, Lozna, Maeriste, Napradea, Plopis, Romanasi, Sag, Treznea, Valcau de Jos.

UDMR are primari la: Cehu Silvaniei, Boghis; Camar, Carastelec, Crasna, Criseni, Dobrin, Hereclean, Ip, Pericei, Sarmasag, Samsud, Salatig, Virsolt.

In doua comune din Salaj, Horoatu Crasnei si Buciumi, au fost alesi primari ai PP-DD, in Cosei, primar liberal, la Nusfalau - de la PCM. La Surduc a fost ales un candidat independent cu sustinerea PSD.

Primarii nou alesi sunt: Eugen Lazar (PP-DD) in Buciumi, Liviu Nicolae Farcas (PDL)-fost viceprimar la Cizer, Claudiu Iuliu Lazar (USL) la Dragu, Cristian Ungur (USL) la Galgau, Florian Sur (PP-DD) la Horoatu Crasnei, Markus Laszlo (UDMR) la Ip, Dorel Liviu Man (USL) in Letca, Danut Ioan Sumalan (PSD) in Marca, Vasile Fodor (PDL) la Napradea, Ioan Buda (PDL) la Romanasi, Maria Onicas (independent) la Surduc, Simion Rogoz (USL) in Zalha.

La Simleu Silvaniei au votat un numar de 7.455 de alegatori pentru functia de primar. Dintre acestia, 4.604, reprezentand un procent de 61,75 la suta, au votat cu Septimiu Turcas. Pe locul doi s-a clasat principalul sau contracandidat, independentul Ioan Mocan, care a reusit sa obtina 1.732 de voturi (23,23 la suta). Ioan Costelas (PNL) a obtinut doar 703 voturi, realizand un procent de 9,43 la suta. Dumitru Ignat de la PP-DD a reusit sa ia doar 288 de voturi (3,86 la suta).

Pentru Consiliul Local al orasului Simleu Silvaniei, au fost inregistrate urmatoarele rezultate: PDL - sapte consilieri (2.428 de voturi); PSD - patru consilieri (1.304 voturi); UDMR - trei consilieri (1.115 voturi); PNL - doi consilieri (623 de voturi) si PP-DD - un consilier (432 de voturi). Niciun candidat independent (din 7) nu a reusit sa faca pragul necesar pentru accederea in consiliu.

La Cehu Silvaniei s-au prezentat la vot 4.312 locuitori ai orasului. Rezultatele consemneaza un numar de 4.249 de voturi valabil exprimate, din care primarul in functie, Andrei Varga (UDMR), a reusit sa obtina 2.211 voturi, rezultand un procentaj de 52,04 la suta. Principalul sau contracandidat, Victoria Cretu (PSD), a reusit sa obtina doar 1.579 de voturi (37,16 la suta). Scorul cel mai dezamagitor l-a obtinut candidatul PDL, Mirel Olahut, care a numarat in dreptul sau doar 265 de voturi - 6,24 la suta. Cel de-al patrulea candidat a fost reprezentantul PP-DD, Ioan Chende, care s-a ales cu 194 de voturi.

In ceea ce priveste componenta Consiliului Local al orasului Cehu Silvaniei, din 15 mandate UDMR a reusit sa obtina sapte, cu unul mai mult decat la alegerile precedente. USL-ul a obtinut cinci mandate, pastrandu-si numarul de consilieri pe care PSD si PNL il aveau, cumulat, dupa alegerile din 2008. Si la consilieri locali tot PDL-ul a iesit prost in urma numararii voturilor. Daca acum patru ani aveau trei consilieri, de data aceasta au reusit sa-si atraga voturi suficiente doar pentru doua mandate. Un post de consilier a obtinut formatiunea PP-DD.

La Jibou s-au inregistrat un numar de 5.422 de voturi. Primarul in functie, Eugen Balanean (PSD), a reusit sa obtina 3.268 de voturi, realizand un procentaj de 60,27 la suta. Al doilea clasat, liberalul Ioan Almas, a reusit contra-performanta unui scor derizoriu - 780 de voturi. Candidatul UDMR, inca viceprimar al orasului, Paul Sarkozi, a obtinut 664 de voturi, iar candidatul PDL Emanuel Pop - 418 voturi. Marin Codrea, candidat din partea PP-DD, a obtinut 161 de voturi, Borz Augustin (UNPR) - 110 voturi, iar Cristian Simonca (PRM), doar 21 de voturi.

Eugen Balanean a reusit sa isi traga si propria lista de consilieri dupa el. Daca la alegerile din urma cu patru ani avea sapte consilieri, acum a reusit sa obtina 10 mandate, cu care se descurca fara sprijin din partea aliatilor liberali. Cele trei mandate in plus ale pesedistilor din Jibou vin tocmai din tabara liberalilor, care in 2008 aveau cinci mandate, iar acum s-au ales cu doua. PDL ramane cu doua mandate de consilieri, iar UDMR-ul isi pastreaza cei trei consilieri locali.

Rezultate finale pe localitati: 

Zalau:

Primar: Radu Capilnasiu (USL)

Mandate CL: 12-USL, 3-PDL, 3-UDMR, 3-PP-DD

Simleu Silvaniei

Primar: Septimiu Turcas (PDL)

Mandate CL: 7-PDL, 4-PSD, 3-UDMR, 2-PNL, 1-PP-DD

Jibou

Primar: Eugen Balanean (PSD)

Mandate CL: 10-PSD, 3-UDMR, 2-PNL, 2-PDL

Cehu Silvaniei

Primar: Varga Andrei (UDMR)

Mandate CL: 7-UDMR, 5-USL, 2-PDL, 1-PP-DD

Agrij

Primar: Pamfil Berar (USL)

Mandate CL: 6-USL, 1-PDL, 1-PP-DD, 1-ACDRPE

Almasu

Primar: Danut Emil Suruca (usl)

Mandate CL: 5-USL, 3-UDMR, 2-PDL, 1-ACDRPE

Babeni

Primar: Dorel Vancea (PDL)

Mandate CL: 4-USL, 4-PDL, 1-PRM, 1-PP-DD, 1-UNPR

Balan

Primar: Isaia Maghiar (USL)

Mandate CL: 8-USL, 3-PDL, 1-PP-DD, 1-PNTCD

Banisor

Primar: Gheorghe Pop (USL)

Mandate CL: 5-USL, 1-PDL, 1-UNPR, 1-PP, 1-PRM, 1-PP-DD, 1-independent

Benesat

Primar: Sorin Romocea (PNL)

Mandate CL: 3-PNL, 2-PSD, 2-UDMR, 2-PDL, 2-UNPR

Bobota

Primar: Aurel Sarca (USL)

Mandate CL: 5-USL, 3-UNPR, 2-PDL, 1-PRM, 1-PP-DD, 1-independent

Bocsa

Primar: Ioan Barou (USL)

Mandate CL: 6-UDMR, 6-USL, 1-PDL

Buciumi

Eugen Lazar (PP-DD)

Mandate CL: 3-PNL, 3-PDL, 2-PP-DD, 2-PSD, 1-PRM

Boghis

Primar: Magdolna Ida (UDMR)

Mandate CL: 9-UDMR, 1-PSD, 1-Asociatia Partida Romilor ProEuropa

Camar

Primar: Szabo Levente (UDMR)

Mandate CL: 7-UDMR, 1-PDL, 3-PCMT

Carastelec

Primar: Faluvegi Francisc (UDMR)

Mandate CL: 8-UDMR, 1-PDL

Chiesd

Primar: Ioan Catana (PSD)

Mandate CL: 5-PSD, 2-PP-DD, 1-PDL, 1-UDMR, 1-PC, 1-independent

Cizer

Primar: Liviu Nicolae Farcas (PDL)

Mandate CL: 5-USL, 5-PDL, 1-PP-DD

Cosei

Primar: Ioan Mesesan (USL)

Mandate CL: 4 UDMR, 3 USL, 1 PDL, 1 PPMT

Crasna

Primar: Pop Emeric (UDMR)

Mandate CL: 12-UDMR, 1-USL, 1-PPMT, 1-independent

Creaca

Primar: Eugen Terec (USL)

Mandate CL: 9-USL, 1-PDL, 1-PP-DD

Cristolt

Primar: Ioan Cheseli (PSD)

Mandate CL: 5-PSD, 2-PDL, 1-PNL, 1-PP-DD

Criseni

Primar: Major Andrei (UDMR)

Mandate CL: 3-UDMR, 2-PSD, 1-PNL, 1-PP-DD, 3-PDL, 1-PER

Cuzaplac

Primar: Mircea Pop (USL)

Mandate CL: 10-PSD, 1-UDMR

Dobrin

Primar: Csapo Carol (UDMR)

Mandate CL: 8-UDMR, 2-USL, 1-PDL

Dragu

Primar: Claudiu Iuliu Lazar (USL)

Mandate CL: 3-USL, 1-PDL, 1-PP-DD, 2-UNPR, 1-PRM, 1-Asociatia ProEuropa

Fildu de Jos

Primar: Ioan Mangau (USL)

Mandate CL: 6 USL, 2 UDMR, 1 PDL

Galgau

Primar: Cristian Ungur (USL)

Mandate CL: 5-USL, 2-PP-DD, 3-PDL, 1-PNTCD

Garbou

Primar: Alexandru Spatar (USL)

Mandate CL: 6-USL, 2-PDL, 2-PP-DD, 1-UNPR

Halmasd

Primar: Gavril Puscas (PSD)

Mandate CL: 6-PSD, 2-PNL, 2-PDL, 1-PP-DD

Hereclean

Primar: Dobrai Francisc (UDMR)

Mandate CL: 7-UDMR, 4-USL, 1-PDL,1-PCM

Hida

Primar: Dorin Petrus (PDL)

Mandate CL: 5-PDL, 5-USL, 1-PP-DD

Horoatu Crasnei

Primar: Florian Sur (PP-DD)

Mandate CL: 3-USL, 3-PDL, 2-UDMR, 1-PP-DD, 1-UNPR, 1-PNTCD

Ileanda

Primar: Petre Satmari (PNL)

Mandate CL: 3-PNL, 2-PSD, 1-independent, 1-PRM, 1-PPDD, 1-PC, 2-PDL

Ip

Primar: Markus Laszlo (UDMR)

Mandate CL: 7-UDMR, 4 USL, 2-PDL

Letca

Primar: Dorel Liviu Man (USL)

Mandate CL: 5-USL, 4-PDL, 1-PP-DD, 1-PRM

Lozna

Primar: Augustin Sabou (PDL)

Mandate CL: 3-USL, 3-PDL, 2-PRM, 1-PP-DD

Marca

Primar: Danut Ioan Sumalan (PSD)

Mandate CL: 4-PSD, 3-PDL, 2-PNL, 1-PNTCD, 1-UDMR

Maeriste

Primar: Vasile Lazar (PDL)

Mandate CL: 9-PDL, 3-USL, 1-UDMR

Mesesenii de Jos

Primar: Sandu Bercean (PSD)

Mandate CL: 6-PSD, 3-UDMR, 2-PNL, 1-PC, 1-PDL

Mirsid

Primar: Calin Bereschi (PSD)

Mandate CL: 6-PSD, 4-PNL, 1-PDL

Napradea

Primar: Vasile Fodor (PDL)

Mandate CL: 6-PDL, 2-PSD, 2-UNPR, 1-PNL

Nusfalau

Primar: Radu Mate (independent cu sustinerea PCM)

Mandate CL: 6-UDMR, 4-PCMT, 1-USL, 1-PDL, 1-ACDR

Pericei

Primar: Boncidai Csaba (UDMR)

Mandate CL: 9-UDMR, 1-PCM, 3-PDL

Plopis

Primar: Nicolae Criste (PDL)

Mandate CL: 5-PDL, 2-PSD, 2-UDSCR, 1-PNL, 1-PNTCD

Poiana Blenchii

Primar: Augustin Chifor (PSD)

Mandate CL: 5-PSD, 2-PDL, 1-PNL, 1-PP-DD

Romanasi

Primar: Ioan Buda (PDL)

Mandate CL: 6-PDL, 4-USL, 3-PP-DD

Rus

Primar: Alexandru Pintea (USL)

Mandate CL: 4-USL, 3-PDL, 1-UNPR, 1-PP-DD

Salatig

Primar: Molnar Joszef (UDMR)

Mandate CL: 5-UDMR, 2-PDL, 2-USL, 1-PP-DD, 1-PPMT

Sag

Primar: Florian Bonte (PDL)

Mandate CL: 5-PDL, 5-USL, 3-PRM

Sanmihaiu Almasului

Primar: Cornel Lung (USL)

Mandate CL: 6-USL, 4-PDL, 1-PNTCD

Somes-Odorhei

Primar: Grigore Berinde (PSD)

Mandate CL: 6-PSD, 1-PNL, 1-PP-DD, 3-PDL

Surduc

Primar: Maria Onicas (independent cu sustinerea PSD)

Mandate CL: 6-PSD, 4-PP-DD, 3-PNL

Samsud

Primar: Kiss Iuhasz Csaba (UDMR)

Mandate CL: 10-UDMR, 1-PSD

Sarmasag

Primar: Dombi Attilla Janos (UDMR)

Mandate CL: 11 (12) - UDMR, 2(1)-PSD, 1-PP-DD, 1 alianta PCM-PPMT

Simisna

Primar:Calin Cristian Prodan (PSD)

Mandate CL: 4-PDL, 1-PSD, 1-PC, 1-PNL, 1-PP-DD, 1-independent

Treznea

Primar: Ionel Emanoil Stanciu (PDL)

Mandate CL:4-PDL, 1-PSD, 1-PC, 1-PNL, 1-PP-DD, 1-independent

Valcau de Jos

Primar: Ioan Rosan (PDL)

Mandate CL: 4-PDL, 4-PP-DD, 3-USL, 2-PER

Virsolt

Primar: Breda Lajos (UDMR)

Mandate CL: 7-UDMR, 1-PDL, 1-USL, 1-PP-DD, 1-PCMT

Zalha

Primar: Simion Rogoz (USL)

Mandate CL: 5-USL, 2-PDL, 1-UNPR, 1-PP-DD

Zimbor

Primar: Gabriel Muresan (PNL)

Mandate CL: 4-PNL, 2-PSD, 2-PDL, 1-PC

Pentru ca reclama ta sa apara mai jos contacteaza-ne folosind pagina de contact

Magazin Salajean Lenjerie Sexy Anunturi Sibiu Anunturi Baia Mare Agentii Imobiliare Baia Mare
You must set the ad_network_ads_405.txt file to be writable (check file name as well).