Portalul judetului Salaj
Sectiuni
Catalog firme Hoteluri & Pensiuni Restaurante Imobiliare Auto Diverse Contact
Autentificare
· Parola uitata?
· Inregistrare
Reclama
Turul Frantei 2009
Adaugat pe 5 iulie 2009.

Navigare:
· Inapoi la lista de articole
· Inapoi la pagina principala

Site-ul oficial al turului: letour.fr 

Traseul Turului Frantei / 4-26 iulie 2009:

Etapa 1: Monaco ITT, 15 km
Etapa 2: Monaco - Brignolles 182 km
Etapa 3: Marseille - La Grande Motte 196 km
Etapa 4: Montpellier - Montpellier, TTT 38 km
Etapa 5: Cap d’Agde - Perpignan 197 km
Etapa 6: Gerona - Barcelona, 167 km (Spania)
Etapa 7: Barcelona - Andorra-Arcalis, 224km
Etapa 8: Andorra-la-Vella - St-Girons 176 km
Etapa 9: St-Gaudens - Tarbes (via Tourmalet) 160 km
Etapa 10: Limoges - Issoudun, 192 km
Etapa 11: Vatan - St-Fargeaud, 200 km
Etapa 12: Tonnerre - Vittel, 200 km
Etapa 13: Vittel - Colmar (via col de la Schlucht) 200 km
Etapa 14: Colmar - Besançon 199 km
Etapa 15: Pontarlier - Verbier (Elvetia) 207 km
Etapa 16: Martigny - Bourg-St-Maurice (via col du Grand-St-Bernard & Petit-St-Bernard) 160 km
Etapa 17: Bourg-St-Maurice - Le Grand Bornand (via 5 catarari) 169 km
Etapa 18: Annecy, ITT 40 km
Etapa 19: Bourgoin - Jallieu-Aubenas 195 km
Etapa 20: Montélimar - Le Mont Ventoux 167 km
Etapa 21: Montereau - Paris/Champs-Elysées 160 km


 

Etapa I: Monaco ITT, 15,5 km

In varsta de 28 de ani, Fabian Cancellara (Team Saxo Bank) este primul tricou galben al editiei din 2009 a Marii Bucle, acesta impresionand prin constanta intr-o etapa destul de echilibrata. Contratimpul individual, disputat pe o distanta de 15.5 km in jurul Monaco, a fost castigat de campionul olimpic Fabian Cancellara, fiind cronometrat in 19 minute si 32.14 secunde. Americanul Lance Armstrong, revenit in Marea Bucla, s-a clasat pe locul 10, la o distanta de 40 de secunde de castigator.Cea de-a 96-a editie a Turului Frantei va avea la start 20 de echipe, dintre care 17 din circuitul UCI ProTour si trei echipe din circuitul UCI Continental.

Echipele participante sunt: Belgia - Quick Step, Silence-Lotto; Danemarca - Team Saxo Bank; Elvetia - Cervelo TestTeam, Franta - Ag2r-La Mondiale, Agritubel, Bbox Bouygues Telecom, Cofidis, Française des Jeux; Germania - Team Milram; Italia - Lampre-N.G.C., Liquigas; Kazahstan - Astana; Olanda - Rabobank, Skil-Shimano; Rusia - Team Katusha; Spania - Caisse d'Epargne, Euskaltel-Euskadi; Statele Unite – Garmin-Slipstream, Team Columbia-High Road.

In comparatie cu editia din 2008, primul element de noutate este reprezentat de reintroducerea prologului, acesta fiind organizat pe strazile din Monte-Carlo, pe un traseu de 15 kilometri care imprumuta o portiune din traseul monegasc de Formula 1. Turul Frantei a ajuns ultima data in Principatul Monaco in 1964.

Dupa trei etape in Franta, cu finaluri la Brignollers, La Grand Motte, Montpellier si Perpignan, caravana ciclista va ajunge in Spania, etapa a sasea, programata pe 9 iulie, urmand a se incheia la Barcelona. Din capitala Cataluniei se va ajunge o zi mai tarziu la inaltime, finalul programat la Andorra Arcalis fiind unul imprumutat din La Vuelta.

Astfel, Marea Bucla va programa o etapa integral in Spania pentru prima data dupa 17 ani, San Sebastian fiind gazda evenimentului in 1992, in plina perioada de glorie a lui Miguel Indurain.

Prima parte a cursei se va incheia la Tarbes, in Pirinei, nu inainte ca ciclistii sa fi trecut peste celebra ascensiune Tourmalet. Cea dintai zi de pauza este prevazuta pentru 13 iulie, la Limoges, dupa care intrecerea va fi reluata spre est.

Turul Frantei va ajunge in Alpi cu ocazia etapei a 15-a, finalul acestei manse fiind la Verbiers pe teritoriul Elvetiei. Dupa ziua de pauza din 20 iulie, ciclistii vor reveni in Franta, dupa o scurta trecere prin Italia si urcare a catararilor Grand Saint-Bernard si Petit Saint-Bernard.

Contracronometrul clasic din penultima zi a fost mutat trei etape inaintea finalului si se va desfasura la Annecy pe distanta a 40 de kilometri, finalul de la Paris fiind precedat de un parcurs regal spre Mont-Ventoux, catarare unde se va incheia o mansa pentru prima data in ultimii sapte ani.

A 96-a editie a Turului Frantei propune asadar 3500 kilometri, impartiti in zece etape de plat, sapte etape de munte, o etapa de tranzitie, doua manse contratimp si un contratimp pe echipe. Trei sosiri vor avea loc la altitudine, traseul fiind presarat cu nu mai putin de 20 de catarari de categoria speciala, 1 si 2.

Pentru ca reclama ta sa apara mai jos contacteaza-ne folosind pagina de contact

Magazin Salajean Lenjerie Sexy Anunturi Sibiu Anunturi Baia Mare Agentii Imobiliare Baia Mare
You must set the ad_network_ads_405.txt file to be writable (check file name as well).