Portalul judetului Salaj
Sectiuni
Catalog firme Hoteluri & Pensiuni Restaurante Imobiliare Auto Diverse Contact
Autentificare
· Parola uitata?
· Inregistrare
Reclama
Alegerile locale 2008
Adaugat pe 25 martie 2008.

Navigare:
· Inapoi la lista de articole
· Inapoi la pagina principala

Data de 1 iunie 2008 reprezinta  data cand va avea loc primul tur de scrutin al alegerilor locale. Ca noutate pentru alegerile locale,  presedintii de consilii judetene vor fi alesi prin vot uninominal, intr-un singur tur de scrutin. Pe scurt, vom alege: primarii, consilierii locali, consilierii judeteni si pe presedintele consiliului judetean. Si tot ca o noutate Biserica Ortodoxa Romana le va permite preotilor sa candideze pentru un mandat de consilier local, cu conditia sa fie candidati independenti si sa obtina acordul episcopului din zona.

Calendar electoral:

Din 2 mai a inceput, oficial, campania electorala. Campania electorala dureaza 30 de zile.

In 1 iunie vom vota pentru alegerea consilierilor locali, a primarilor, presedintelui Consiliului Judetean si a consilierilor judeteni, iar in 15 iunie va avea loc al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarilor, acolo unde acestia nu vor fi alesi din primul tur (cu jumatate plus unu din voturile exprimate).

 

Batalia pentru Zalau:

 

 

Numele si prenumele candidatului 

Apartenenta politica 

 Ocupatia

Profesiunea 

  Primar   
  Capilnasiu Sandu Victor Radu PNL Primar Inginer
  Consilieri locali   

 1

 Capilnasiu Sandu Victor Radu PNL Primar Inginer
 2 Nistorescu Radu Mihai PNL Director Inginer
 3 Girdan Emanoil PNL Manager Economist
 4 Pop Eugen PNL Director Inginer
 5 Rus Dumitru PNL Administrator Economist
 6 Milas Adrian Andrei PNL Director Economist
 7 Bagarean Calin PNL Director Economist
 8 Manaila Liana PNL Medic Medic 
 9 Puie Iulie PNL Director Institutor
 10 Marginean Viorel PNL Inspector Profesor
 11 Trifan Aurel PNL Administrator Profesor
 12 Vale Alexandru PNL Sef Sectie Inginer
 13 Muresan Ioan Ionel PNL Administrator Economist
 14 Pop Viorel PNL Director Inginer 
 15 Gorgan Daniela PNL Profesor Profesor
 16 Stoian Nicolae PNL Director Subinginer
 17 Briscan Viorica PNL Educatoare Educatoare
 18 Hosu Ioan Valentin PNL Reprez. Zonal Subinginer
 19 Ceaca Emilia PNL Secretar Sef Adm. Public
 20 Chis Vasile PNL Director Inginer 
 21 Saracut Comanescu Raul PNL Avocat Avocat
 22 Guset Razvan Raul PNL Sef RAR Inginer
 23 Tarau Cristian Gavril PNL Avocat Jurist
 24 Buciuman Codrut Ioan PNL Administrator Tehnician
 25 Pop Florin PNL Director Economist
 26 Tulbure Maria PNL Director Economist
 27 Guia Sanda Eva PNL Director Economist

 

 

Numele si prenumele candidatului 

Apartenenta politica 

 Ocupatia

Profesiunea 

  Primar   
  Labo Ioan Dorel PDL Viceprimar Viceprimar
  Consilieri locali   

 1

 Labo Ioan Dorel PDL Viceprimar Viceprimar
 2 Filip Vasile PDL Auditor Inginer
 3 Abrudan Onorica Mariana PDL Viceprimar Economist
 4 Brustan Emilia PDL Director Inginer
 5 Birsan Cristian Claudiu PDL Consilier Jur. Jurist
 6 Margin Gabriel Dan PDL Manager  Inginer
 7 Haiduc Vasile PDL Director Gen. Inginer
 8 Soran Vasile PDL Contabil Contabil
 9 Hodis Andrei Dorin PDL Administrator Inginer
 10 Muresan Silviu Vasile PDL Director Profesor
 11 Sarca Romeo Constantin PDL Sef Sector Inginer
 12 Prodan Onut PDL Ing. Proiect. Inginer
 13 Torje Mihaela PDL Consilier Jur. Jurist
 14 Muresan Alexandru PDL Insp. Scolar Profesor 
 15 Jako Daniela PDL Director Profesor
 16 Chirila Mihai PDL Administrator Instalator
 17 Nicoara Sofia Iuliana PDL Sef ServiciuTehnician
 18 Cosma Eugen Tiberiu PDL Director Inginer
 19 Pop Florin PDL Consilier Jur. Jurist
 20 Ardelean Adrian Marcel PDL Inginer Inginer 
 21 Milas Veronica PDL Ceasornicar Ceasornicar
 22 Alexutan Teofil PDL Sef Birou Tehnician
 23 Biris Mircea Vasile PDL Director Economist
 24 Ember Daniela PDL Vanz Economist
 25 Savu Claudiu PDLReprez.Vanz Inginer
 26 Milas Viorica PDL Invatatoare Invatatoare
 27 Jurj Ioan PDLCadru Didactic Inginer

 

 

 

 

 

 

 

La PD-L Salaj, din declaratiile oficiale ale liderilor organizatiei, lucrurile sunt clare in privinta urmatoarelor candidaturi: vicepresedintele CJ Mircea Ghiurco va candida la presedintia Consiliului Judetean; viceprimarul Dorel Labo (fost membru PNL) va candida pentru functia de primar al municipiului Zalau; primarul Septimiu Turcas pentru un nou mandat de primar al orasului Simleu Silvaniei; Vasile Anton pentru Primaria Jibou si primarul Vasile Cuceu pentru un nou mandat la Cehu Silvaniei.

 

 

La PSD Salaj, conform declaratiilor presedintelui organizatiei judetene, sunt certe urmatoarele candidaturi: Tiberiu Marc, presedintele CJ, va candida pentru un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean Salaj; deputatul Iuliu Nosa, prim-vicepresedinte PSD Salaj va candida pentru Primaria Zalau; fostul viceprimar Eugen Balanean va candida pentru functia de primar al orasului Jibou, iar Victoria Cretu pentru Primaria Cehu Silvaniei. PSD Salaj inca nu si-a desemnat candidat pentru Primaria Simleu Silvaniei, probabil urmand sa fie o “surpriza placuta”.

 

 

 

Oficial, dinspre PNL avem un singur nume de candidat: Radu Capilnasiu, primarul in functie al Zalaului, care va candida pentru un nou mandat sub umbrela PNL, dupa ce in 2004 a fost ales sub sigla PD, dupa cum se stie. Neoficial, la Jibou PNL va merge la Primarie cu actualul viceprimar Ioan Almas, iar pentru Consiliul Judetean, tot neoficial, este posibila candidatura lui Gheorghe Stanciu, consilier judetean, un alt nume vehiculat in mediile politice locale fiind acela al lui Cristian Ionescu, tot consilier judetean, ambii vicepresedinti ai organizatiei judetene.

 

Candidatul UDMR pentru functia de primar al municipiului Zalau este Sojka Attila Ioan - economist. A fost desemnata si lista de consilieri ai UDMR Zalau la alegerile locale din 1 iunie: Bogdán Zsolt Miklós - protopop reformat; Deák Francisc - tehnician constructor; Luka Péter Ferenc - inginer agronom; Matyi Stefan - instructor de dansuri populare; Pusök Andrei - inginer; Sojka Attila Ioan-economist; Szilágyi Róbert István - politolog si Szilagyi Sándor - inginer. Urmeaza ca in Adunarea Generala a UDMR Zalau sa fie stabilita ordinea pe lista a candidatilor de consilieri locali mentionati, de la locul doi incolo, pentru ca pe primul loc se va afla candidatul de primar, Sojka Attila Ioan. Candidatii UDMR Salaj pentru primariile oraselor salajene sunt Sárközi Pál – Jibou, Hánis Géza – Simleu Silvaniei si Varga András – Cehu Silvaniei. Vicepresedintele Consiliului Judetean Salaj, Csóka Tiberiu, a declarat ca intentioneaza sa candideze pentru functia de presedinte al institutiei amintite, UDMR Salaj urmand sa ia o decizie in prima parte a lunii aprilie.

Pana acum, PRM Salaj si-a anuntat un singur candidat: Liviu Terec la Primaria municipiului Zalau. Si ca Ioan Leitan si-a dat demisia din functia de presedinte a organizatiei municipale, plecand la Partidul Conservator (PC). Ar fi de asteptat sa fie candidatul PC la Primaria Zalau. Dinspre partidul condus de Cozmin Gusa avem sigure doua candidaturi: Doru Marcel Tarle pentru Primaria Zalau si Dinu Iancu Salajanu pentru presedintia Consiliului Judetean. Augustin Precup, cel care conduce filiala Partidul National Democrat Crestin (PNDC) Salaj, a prezentat mass-media candidatii acestei formatiuni politice, conduse acum de Florin Anghel, fost membru PC, ca si Precup, la Primaria Zalau si la Consiliului Judetean Salaj: Victor Taut, respectiv Sergiu Sildan. UPSC Filiala Salaj a Uniunii Populare Social-Crestina (UPSC), partid condus de Ioan Talpes, a anuntat oficial pana acum doi candidati: Emil Mada la Simleu Silvaniei si Adrian Butuza la Ileanda. Desigur, este posibil ca multe filiale salajene ale partidelor politice sa-si fi desemnat deja candidatii, fara insa sa-i anunte public. Destul de probabil, multe organizatii isi vor prezenta candidatii in cadrul unor mitinguri, adunari electorale, dupa ce listele vor fi depuse si acceptate la birourile electorale. Informatiile de mai sus au fost “culese” doar din cele aparute in mass-media locala. Evident, cele mai interesante “batalii” se vor da pentru Consiliul Judetean (unde avem anuntati deja cei trei principali candidati: Tiberiu Marc, Csóka Tiberiu si Mircea Ghiurco) si pentru Primaria Zalau (cei mai “tari” candidati vor fi Radu Capilnasiu, Dorel Labo, Iuliu Nosa si Sojka Attila). Cu toate ca, in opinia mea, interesanta va fi si lupta electorala la Jibou (o serie de candidati au sanse de a strange multe voturi: Eugen Balanean, Ioan Almas, Vasile Anton, Augustin Borz, Sárközi Pál). La Simleu Silvaniei e de vazut daca vreun partid va reusi sa “scoata” un candidat care sa se poata “bate” cu actualul primar Septimiu Turcas, iar la Cehu Silvaniei, ca de obicei, importanta va fi, in primul rand, prezenta la vot. Si a romanilor, si a maghiarilor. Prin comune, din cate se aude, cu putine exceptii, primarii in functie vor candida pentru noi mandate. Cam atat in acest episod. Vom reveni in momentul in care vom afla mai multe informatii despre numele candidatilor la alegerile locale din 1 si 15 iunie a.c.

 

 

Pentru ca reclama ta sa apara mai jos contacteaza-ne folosind pagina de contact

Magazin Salajean Lenjerie Sexy Anunturi Sibiu Anunturi Baia Mare Agentii Imobiliare Baia Mare
You must set the ad_network_ads_405.txt file to be writable (check file name as well).