Portalul judetului Salaj
Sectiuni
Catalog firme Hoteluri & Pensiuni Restaurante Imobiliare Auto Diverse Contact
Autentificare
· Parola uitata?
· Inregistrare
Reclama
Lista candidatilor la europarlamentare
Adaugat pe 31 octombrie 2007.

Navigare:
· Inapoi la lista de articole
· Inapoi la pagina principala

Pentru cele 35 de locuri  cate sunt repartizate României în Parlamentul European, candideazã reprezentanti din 13 partide parlamentare si neparlamentare. Scrutinul va avea loc pe 25 noiembrie 2007.

Ordinea pe buletinele de vot a fost stabilitã prin tragere la sorti, dupã cum urmeazã: prima pozitie este ocupatã de PD, urmat, în ordine, de PRM si PNL. Candidatii PSD vor ocupa pozitia a patra în rândul partidelor parlamentare, urmati fiind de UDMR si PC. Dintre partidele neparlamentare, ordinea este PNTCD, Partida Rromilor "Pro Europa", Partidul Verde, PIN, PNG-CD, PLD si PAS. Potrivit legii, ultima pozitie pe buletinul de vot este ocupatã de candidatul independent Ladislau Tokes.

În prezent, România este reprezentatã în PE de fostii euroobservatori, deveniti din 1 ianuarie 2007, odatã cu aderarea la UE, europarlamentari. Numãrul de deputati trimisi de fiecare partid a fost stabilit în funcþie de numãrul de mandate câstigate în alegerile parlamentare nationale din 2004. Astfel, PSD are 12 reprezentanti, PNL sapte, PD si PRM câte cinci deputati, UDMR trei, PC doi reprezentanti, iar un loc a fost acordat grupului minoritãtilor altele decât cea maghiarã.

Mandatul viitorilor eurodeputati este unul partial si va dura pânã în iunie 2009, datã la care vor fi organizate alegeri pentru PE, simultan, în toate cele 27 de state membre ale UE. Numãrul de locuri detinute în Legislativul UE de fiecare stat membru se calculeazã pe baza unui algoritm, în care criteriul de bazã este numãrul de locuitori ai fiecãrui stat. Astfel, România are 35 de locuri , în conditiile în care numãrul cel mai mare de deputati este detinut de Germania - 99 de locuri, iar  numarul cel mai mic il are Malta cu 4 deputati.

Profesiile eurocandidatilor.

Inginer, jurist sau economist, acestea sunt profesiile cel mai des întâlnite la candidatii pentru un fotoliu de europarlamentar. Pe lista candidatilor s-au înscris mai multi ingineri. Sunt 139 la numãr, adicã 25, 2 % din totalul candidatilor.

Pe locul doi se situeazã juristii. 101 avocati sunt gata sã renunte la procesele în instantã pentru un fotoliu de parlamentar european.

Pregãtiti sã renunte la catedrã sunt si 58 de profesori. Acestia s-au înscris în cursã pentru un salariu mult mai consistent decât cel de dascãl, adicã unul de aproape 1.000 de euro. Printre candidati sunt si 90 de economisti, 34 de medici si 22 de analisti politici sau politologi.

Între candidatii partidelor mai existã un om de afaceri, un sofer, un filosof si doi mecanici auto, care au decis cã pot face fatã cursei europene din 25 noiembrie.

 

Mai jos va prezentam listele cu candidatii formatiunilor politice implicate, in ordinea de pe buletinele de vot:

  Lista candidatilor Partidului Democrat aici.

  Lista candidatilor Partidului Romania Mare aici.

  Lista candidatilor Partidului National Liberal aici.

  Lista candidatilor Partidului Social Democrat aici.

  Lista candidatilor UDMR aici.

  Lista candidatilor Partidului Conservator aici.

  Lista candidatilor Partidului National Taranesc Crestin Democrat aici.

  Lista candidatilor Partidei Romilor - Pro-Europa  aici.

  Lista candidatilor Partidului Verde  aici.

  Lista candidatilor Partidului Initiativa Nationala  aici.

  Lista candidatilor Partidului Noua Generatie Crestin Democrata  aici.

  Lista candidatilor Partidului Liberal Democrat aici.

  Lista candidatilor Partidului Alianta Socialista aici.

  Candidat independent: Laszlo Tokes

Pentru ca reclama ta sa apara mai jos contacteaza-ne folosind pagina de contact

Magazin Salajean Lenjerie Sexy Anunturi Sibiu Anunturi Baia Mare Agentii Imobiliare Baia Mare
You must set the ad_network_ads_405.txt file to be writable (check file name as well).