Portalul judetului Salaj
Sectiuni
Catalog firme Hoteluri & Pensiuni Restaurante Imobiliare Auto Diverse Contact
Autentificare
· Parola uitata?
· Inregistrare
Reclama
Totul despre Testele Nationale.
Adaugat pe 19 iunie 2007.

Navigare:
· Inapoi la lista de articole
· Inapoi la pagina principala

 De sâmbătă, 30 iunie, începe numărătoarea inversă pentru admiterea computerizată în învățământul liceal și profesional de stat a elevilor care au promovat Testele Naționale.

Între 30 iunie și 6 iulie elevii vor completa fișele de înscriere împreună cu părinții lor și asistați de diriginți, la centrele de înscriere.

Între 1 și 7 iulie vor fi introduse în baza de date computerizată, de la nivel național, fișele de înscriere ale copiilor și tot în această perioadă va fi verificată corectitudinea datelor.

Pe 13 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a care au promovat Testele Naționale. 


53 de zece la Testele Nationale. 

Doar 53 de elevi din tara, care au susținut Tes­tele Naționale au luat 10 pe linie.Clasamentul pe judete este urmatorul:

Iasi - 15 candidati cu media 10, Prahova – 10 elevi, Cluj – 9 elevi, Mehedinți – 7 elevi, Arad - 4 elevi, Neamț - 3 elevi, Bucuresti - 2 elevi, Buzau, Calarasi si Dambovita cate 1 elev.

Anul trecut, 43 de elevi din toată țara au reu­șit să obțină media 10 la Testele Naționale.

In ciuda gradului de promovabilitate mai ridicat decat anul trecut, numarul contestatiilor la Testele Nationale din aceasta sesiune este mai mare, iar dupa rezolvarea lor, procentele ar putea sa mai creasca. Un paradox se inregistreaza, insa, in clasamentul judetelor, in sensul ca unul dintre cele situate in primele 5 locuri - Salaj - nu are nici o nota de 10, fata de alte judete, mai "slabe", care au elevi cu nota maxima obtinuta la toate probele.

Top 50 si Top 10 la Testele Nationale pentru Zalau, Jibou si Simleu. 

Rezultatele partiale la testele nationale au fost afisate, duminica, in toate centrele. Cei nemultumiti pot depune contestatii in aceeasi zi, pana la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi afisate in 28 iunie, data pana la care vor fi solutionate contestatiile.

In urma contestatiei, nota se poate schimba doar daca se constata o diferenta de 0,50 puncte in plus sau in minus. Elevii care au obtinut o nota mai mica de cinci la una dintre probe sunt considerati respinsi si pot relua testele nationale abia in 2008.

 Top 10 la Testele Nationale pe centre de examinare din Zalau, Jibou, Simleu - aici 

 Top 50 la Testele Nationale pentru centrele de examinare din Zalau, Jibou, Simleu - aici 

Testele nationale se organizeaza anual, intr-o singura sesiune, in vederea stabilirii selectiei si repartizarii absolventilor clasei a VIII-a in clasa a IX-a. 


Afisarea rezultatelor: 

24 iunie 2007 - afisarea rezultatelor (pana la ora 16) si depunerea contestatiilor (intre orele 16,00 si 20,00);

25-27 iunie 2007 - rezolvarea contestatiilor;

28 iunie 2007 - afisarea rezultatelor finale (pana la ora 16,00);


S-a extras varianta 58, la Geografie si Istorie. ( Joi, 21 iunie 2007 )

Reprezentanții ministerului Educației au extras varianta cu numărul 58, valabila atat pentru testul de la Geografie, cat si la cel de Istorie. 

Vizualizati aici varianta 58 extrasa la Geografie.

Baremul de corectare la Geografie aici .

Vizualizati aici varianta 58 extrasa la Istorie.

Baremul de corectare la  Istorie  aici .


S-a extras varianta 56, la Matematica.  ( Miercuri, 20 iunie 2007 )

Reprezentanții ministerului Educației au extras varianta cu numărul 56. 

Vizualizati aici varianta extrasa.

Rezolvarea variantei aici .

Baremul de corectare aici .


S-a extras varianta 16, la Limba si Literatura Materna. ( Marti, 19 iunie 2007 )

Peste 12.000 de elevi care au studiat la școală în limbile minorităților naționale susțin, astăzi, în 163 de centre de testare, proba de limba și literatura maternă, iar reprezantanții Ministerului Educației au extras varianta 16 de subiect.Varianta 11, la Limba si Literatura Romana.  ( Luni, 18 iunie 2007 )

Absolventii de gimnaziu au inceput, luni dimineata, sesiunea Testelor nationale, cu proba scrisa la limba si literatura romana. La ora 9.00, a fost extrasa varianta cu numarul 11, dintre cele o suta de variante de examinare.

Vizualizati aici varianta extrasa.


Start la  "Testele Nationale".

Ministerul Educatiei a schimbat modalitatea de extragere a subiectului pentru fiecare proba, astfel ca in loc de trei variante vor fi 100, numarul final pentru proba de examen fiind compus prin alaturarea a doua cifre extrase din boluri diferite. In fiecare zi, din 18 pana in 21 iunie inclusiv, la ora 8.50, va avea loc sedinta publica de extragere a variantei de subiect. Numarul variantei va fi comunicat catre centrele de testare prin intermediul postului Radio Romania Actualitati si va fi afisat si pe site.

Testele nationale se organizeaza pentru selectia si repartizarea elevilor in clasa a IX-a de liceul sau la scolii de arte si meserii. Trierea se face pe baza mediei la Testele nationale si cea de absolvire a claselor a V- VIII, in pondere de 50%. Pot participa la examen si cei din seriile anterioare care nu au promovat examenul de capacitate sau testele nationale, indiferent de varsta.

Extrase din Metodologia de organizare și desfășurare a testelor naționale

  • Accesul in salile de examen se va face pana cel tarziu la ora 8,30 !!! Dupa aceasta ora accesul va fi interzis.
  • Accesul candidaților în săli este permis pe baza buletinului/cărții de identitate (a certificatului de naștere, în cazul în care candidatul nu are buletin/carte de identitate) și a legitimației de testare, până cel târziu cu o jumătate de oră înaintea începerii fiecărui test. Candidații care nu au asupra lor buletinul/cartea de identitate (certificatul de naștere, pentru candidații care nu au buletin/carte de identitate) și legitimația de testare nu sunt primiți în sală.

  • În cazuri excepționale, comisia de testare poate accepta în sală candidați care nu au documentele menționate anterior, cu condiția ca, aceștia să fie recunoscuți de un cadru didactic sau de doi candidați și sub rezerva prezentării documentelor până a doua zi. În caz contrar, lucrarea candidatului va fi anulată și candidatul va fi eliminat. Situația va fi menționată într-un proces verbal special, care se va păstra alături de celelalte documente de testare. Comisia județeană va fi informată despre situația creată.

  • Se interzice intrarea în săli cu manuale școlare, materiale scrise sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare cu exteriorul. Supraveghetorii vor verifica respectarea acestei prevederi înainte de aducerea testelor în săli. Nerespectarea acestor dispoziții duce la eliminarea din sală a candidatului de către președintele comisiei de testare, indiferent dacă materialele respective au fost folosite sau nu și la sancționarea supraveghetorilor.

  • Candidații se așează câte unul în fiecare bancă, în ordine alfabetică, conform listelor afișate. Fiecare elev primește o coală tipizată, pe care își scrie cu majuscule numele, inițiala tatălui și prenumele și completează citeț celelalte date de pe colțul care urmează să fie lipit. Candidații vor primi atâtea coli tipizate câte le sunt necesare și vor completa pe fiecare dintre acestea datele personale, în colțul care urmează să fie lipit.

  • Înainte de începerea fiecărui test, supraveghetorii vor explica elevilor modul de desfășurare a acestuia și modul de completare a datelor generale sau personale de pe foaia tipizată. Se va insista asupra faptului că rezolvarea subiectelor se face exclusiv pe foaia tipizată și că soluțiile scrise pe ciorne sau pe testul multiplicat nu se iau în considerare. Candidații semnează un proces-verbal de luare la cunoștință a informațiilor primite de la supraveghetori.

  • Pentru elaborarea textului lucrării scrise, elevii folosesc cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor creion negru. Se interzice folosirea, în timpul probelor scrise, a minicalculatoarelor, a riglelor de calcul, a altor mijloace de calcul sau a dicționarelor, hărților etc. Pentru redactarea lucrărilor și pentru ciorne, se va folosi numai hârtia distribuită elevilor de către supraveghetori.

  • Ciornele și lucrările anulate se strâng separat. Subiectele rezolvate pe ciorne sau pe testul multiplicat nu se iau în considerare.


Calendarul testelor nationale 2007. 

18  iunie 2007 - limba si literatura romana - proba scrisa;

19  iunie 2007 - limba si literatura materna - proba scrisa;

20  iunie 2007 - matematica - proba scrisa;

21 iunie 2007 - istoria romanilor sau geografia Romaniei – proba scrisa;

24 iunie 2007 - afisarea rezultatelor (pana la ora 16) si depunerea contestatiilor (intre orele 16,00 si 20,00);

25-27 iunie 2007 - rezolvarea contestatiilor;

28 iunie 2007 - afisarea rezultatelor finale (pana la ora 16,00);

Pentru ca reclama ta sa apara mai jos contacteaza-ne folosind pagina de contact

Magazin Salajean Lenjerie Sexy Anunturi Sibiu Anunturi Baia Mare Agentii Imobiliare Baia Mare
You must set the ad_network_ads_405.txt file to be writable (check file name as well).